Βαριά βιομηχανία στην ΕΛ-ΛΑΔΑ θα μπορούσε?

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει μια απο τις σημαντικότερες ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ της Ευρώπης και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει υπάρχουν τα έξης μεταλλεύματα ορυκτά:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της.
Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση,αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.
Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το ουράνιο αποδεικνύεται από την ακτινοβολία του Ραδονίου που εκπέμπεται  σε κάποιες περιοχές. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Χρυσός

Επίσης υπάρχει άφθονο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί επι κατοχής είχαν χαρτογραφήσει όλο το Αιγαίο.

Επίσης δεν είναι τυχαίο πως η Βόρεια Ελλάδα (που διεκδηκούν πολλοί) λέγεται ‘ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ’, για τα παραπάνω ορυκτά.

πηγή: Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου

4 Σχόλια

  1. Και η αντίδραση του Έλληνα:

    «Tί μας λες τώρα. . . Άσε με να ρουφήξω το φραπέ μου από το καλαμάκι, θέλει πολλή προσπάθεια κι αυτό. . .»

    Καλησπέρα.

  2. Άλλο αυτό .
    Εμείς μιλάμε για τον πλούτο της Έλλάδας .

    Οι Νεοέλληνες είμαστε αξιολύπητοι.

    Αλλά καιρός να ξυπνήσουμε .

    Σ’ αυτά που λέω έχω άδικο όμως?

  3. Κανένα. Και πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Έμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα. Απλώς είναι κρίμα.

  4. καλημέρα! Βαριά βιομηχανία;; πλούτο έχουμε άφθονο…επίσης έχουμε μιζενς,μίζες,λογαριασμούς,ρουσφέτια κλπ ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα…βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι..και τα μελατάμε χρόοοοονια ολόκληρα για να κάνουμε μια τρύπα στο νερό..τι περιμένεις;;; εδώ η δεη..λέει δεν υπάρχουν αποθέματα ενέργειας..ήθελα να’ξερα, εκείνο το αιολικό πάρκο που έχουμε εδώ…τίποτα δεν προσφέρει;;; είμαστε πολύ πίσω,πολύ κοιμισμένοι, πολύ κουρασμένοι ίσως…αλλά έχω πάντα την ελπίδα πως θα γίνουμε άνθρωποι…

Σχολιάστε